Bij Sportcentrum Akkermans geven we Hatha en Yin yoga, of een combinatie daarvan. Yoga is een manier om je te verbinden met lichaam, geest en ziel. Een drie-eenheid die door de beoefening van yoga los van elkaar beleefd kan worden. Wat voel je in je lichaam? Wat gebeurt er in de geest? Waar vind je de stilte waarin geen oordeel bestaat over wat je voelt en ervaart? Daar spelen we mee. En dat spel neem je mee in jouw dagelijks leven. Het maakt je bewuster van alles wat je doet. Je ervaart meer lichaamsbewustzijn en het brengt innerlijke stilte.

Sportcentrum Akkermans heeft een prachtige yogazaal

Hatha yoga 

Hatha yoga is een yogavorm die gericht is op de spieren. Je voert een serie ‘asana’s’ uit. Asana is Sanskriet voor lichaamshouding. Met deze yogahoudingen rek en strek je het lichaam. Daarmee creëer je lenigheid, een gevoel voor evenwicht, uithoudingsvermogen en vitaliteit.

Yin yoga

Bij Yin yoga gaat het om het dieper gelegen weefsel in het lichaam. Je blijft langer in een houding, twee tot vijf minuten en laat alle spieren ontspannen. Daardoor werkt de houding in op het bindweefsel, dat verzacht, er ontstaat ruimte voor doorstroming en daarmee maak je het lichaam soepeler. 

Sportcentrum Akkermans heeft een prachtige yogazaal.
Wandel binnen en je komt al tot rust. 

  • Soepel in het lichaam
  • Soepel in de geest
  • Stilte in het hele systeem
  • Bewuster leven

Dit zijn de yogi’s bij Sportcentrum Akkermans:

Marieke

‘Lichaamsbewustzijn als poort naar zelfheling’  Marieke Vinckers ~Mika~ (1977) uit Britswert is het levende voorbeeld van de principes yin en yang. De ene keer zie je …
Lees meer

Tessa

‘Dansen maakt iedereen blij! ’  Tessa van Onna (1989) uit Wommels is de Latin danser bij Sportcentrum Akkermans. Ze geeft yoga en powerlessen en met Zumba brengt …
Lees meer

Rooster

Maandag

Dinsdag

Woensdag

  • Yoga

    Marieke

Donderdag

  • Yoga

    Evelien

Scroll naar top