Sinteruil Actie voor “Doch Dyn Dream”

Internet-jpg-2014Internet-jpg-2014Sinteruil Actie voor Stichting “Doch Dyn Dream”

Sinterklaas is een kinderfeest en het feest van de cadeaus. Een heerlijke tijd voor de meeste kinderen. Helaas niet voor ieder kind en daarom heeft Sportcentrum Akkermans de ‘Sinteruilactie 2014’ opgezet. Daarmee wordt speelgoed voor kinderen verzameld, voor wie cadeaus krijgen niet vanzelfsprekend is.Dit jaar is gekozen om het speelgoed in te zamelen voor kinderen in Kenia.

Tijdens de ‘Sinteruilactie 2014’ kan iedereen die dat wil speelgoed inleveren bij Sportcentrum Akkermans. Het ingeleverde speelgoed wordt op vrijdag 5 december 2014 om 10.00 uur aangeboden aan Wytske Vermeulen van de Stichting “Doch Dyn Dream” tbv kinderen in Matunda, Kenia. Wytske Vermeulen zegt het volgende:

“In 2012 ben ik in Kenia geweest, via via ben ik daar terecht gekomen bij een groep van circa 200 kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Kinderen voor wie het hebben van een stuk speelgoed voor lang niet ieder kind weggelegd is! Zelfs het naar school gaan en het dagelijks krijgen van voedsel is hier niet vanzelfsprekend.
Bij terugkomst heb ik besloten dat ik deze groep kinderen wil helpen. We hebben acties gehouden en van het ingezamelde geld is ca. 1.5 hectare grond aangeschaft in Matunda in Kenia, waar een echte school op gebouwd kan worden. Wanneer er voldoende geld is, zal gestart worden met de bouw van een school plus bijgebouw om te slapen (voor de aller armste kinderen).De grond zal tot die tijd worden gebruikt om voedsel voor de kinderen op te verbouwen.
Naast deze gebouwen, is het doel te zorgen voor voorzieningen zodat ze zelfredzaam worden te denken aan verbouwen van voedsel, houden van dieren, maken van meubelen, naaiatelier, etc. Ook zullen er voldoende leraren moeten worden opgeleid om lessen te geven.
De kinderen van “Doch Dyn Dream School en orphanage“ hebben vrijwel geen speelgoed, als ze mazzel hebben 1 stuk wat ze met broertjes, zusjes en vriendjes delen. Ze zullen daarom enorm blij zijn en zich geliefd en bijzonder voelen met het speelgoed van de Sinteruilactie 2014..”
Als u als lid deze actie wilt ondersteunen, kunt u uiterlijk t/m donderdag 4 december uw speelgoed inleveren bij Sportcentrum Akkermans, Walperterwei 41H in Wommels. Alles is welkom, als het maar heel en compleet is, zoals ballen, auto’s, lego, puzzels(indien compleet) poppen of knuffels(graag even uit wassen van te voren). Natuurlijk moet het speelgoed in goede staat zijn. Ook is een geldelijke donatie welkom, voor het verschepen van het speelgoed naar Kenia. Uw donatie kunt u stoppen in de DochDynDream-spaarpot op de balie (of evt. storten op: NL76 ABNA 05720781 29 t.n.v. Stichting Doch Dyn Dream, o.v.v. actie Sportcentrum Akkermans).
Na inlevering van het speelgoed, stopt u een briefje met uw naam in de SinteRuil-Prijzenpot en dingt u mee naar een aantal prijzen die wij beschikbaar stellen. O.a. de Hoofdprijs van 1 maand Gratis Sporten en chocoladeletters.
En als dank krijgt u ook een waardebon voor 1 week sporten bij Sportcentrum Akkermans. Met deze waardebon kunt u iemand uit uw omgeving blij maken.

Meer informatie krijgt u bij de medewerkers of via www.sportcentrumakkermans.nl
Met vriendelijke groet,

Véronique Akkerman en Shirley de Graaf
Namens Team Akkermans

En Stichting “ Doch Dyn Dream”
www.dochdyndream.jimdo.com