‘Het maakt niet uit wat je doet. Als je maar beweegt’ 

Evert Ane

Evert Ane Abma (1990) uit Leeuwarden weet iedereen energie te geven met zijn enthousiasme. Of het nou in de bokszaal is bij kick & punch, freerunnen, of op de fiets bij spinning: iedereen gaat tot het gaatje bij deze trainer. Hij houdt ervan mensen uit hun comfortzone te halen in de sport. Dat geeft een goed gevoel. Deze turner spreekt uit ervaring. Jarenlang klom hij aan een lange stok de hoogte in om zijn record te verbeteren. Hij fierljepte 17m20! Tegenwoordig houdt hij nog maar twee stokjes vast, en ook die geven ‘m energie. 

Evert Ane: 

“Als ik niet aan het turnen ben, dan zit ik achter m’n drumstel. Ook een vorm van sport, haha! Maar turnen is toch wel mijn moedersport, daarmee onderhoud ik echt mijn hele lichaam. Ik heb vijf jaar lang gefierljept, acht jaar lang gesurvivald en ook getennist. Ik heb altijd veel gesport en ik vind het mooi om dat door te geven aan mensen. Bij Akkermans ben ik op m’n plek, het is hier gezellig. Naast mijn werk in het basisonderwijs kom ik hier graag.” 

Helemaal losgaan in zo’n les, mooi man!

“Vooral de afwisseling is hier heel leuk. Ik werk met verschillende doelgroepen. In de fitness begeleid ik vooral ouderen, met freerunnen heb ik een leuke groep sportieve kinderen en bij het boksen komt iedereen die wel even zijn of haar grenzen wil opzoeken. Ik vind het machtig om ze dan helemaal los te zien gaan! Na zo’n les ben ik heel dankbaar. Ja, ik vind het mooi werk om mensen in beweging te brengen. De mens moet vooruit, beweging zorgt daarvoor.” 

Scroll naar top