Nothing changes if nothing changes’ 

Evert Douwe Algra (1998) uit Wommels is gespecialiseerd in fitness en geeft bij Sportcentrum Akkermans ook Hiit-trainigen op kracht. Op z’n 14e was hij al geïnspireerd door spierbundels, met name die van Arnold Schwarzenegger. Eindelijk mocht hij toen de fitnesszaal in, samen met z’n vriend Max. Ze baalden er wel van dat ze met die leeftijd nog maar 1x in de week mochten. Vanaf zijn 18e was hij 6x in de week in de zaal te vinden. Dat doet hij nog altijd. Fitness is echt zijn passie! 

Evert Douwe: 

“Het allermooiste vind ik als mensen bij mij komen voor persoonlijk advies. Zelf heb ik van jongs af aan altijd zoveel alleen uitgevogeld op alle fitness-apparaten. Daardoor heb ik veel kennis over hoe je oefeningen op verschillende manieren kunt uitvoeren. Ik vind het mooi om die kennis over te brengen op anderen. En als mensen dan ook nog vooruitgang boeken, is dat helemaal mooi!” 

Ik geef mijn plezier in sport door aan mensen

“De schema’s die ik voor mezelf zelf heb bedacht, geef ik weer door aan jongeren die bij mij komen sporten. Daarmee geef ik het plezier dat ik erin heb door. Ook zie gelijk wat er beter kan. Ik houd van de theorie, maar in de praktijk houd ik er ook van om lekker door te trainen en gas te geven! Met fitness kun je heel zichtbaar progressie maken, dat is het fijne van deze sport.” 

Scroll naar top