‘Sporten zorgt voor verbinding’

Op vrijdagmiddag is Lourens van der Pol (1997) uit Wommels fitness-instructeur bij Sportcentrum Akkermans. Als leefstijlcoach is hij de aangewezen persoon om ook te adviseren over de juiste voeding en een gezonde manier van leven. Daar weet hij alles van. Toen hij zes jaar oud was zetten zijn ouders hem op judo. Eigenlijk wilde hij voetballen, maar heit en mem vonden dat hij in judo zijn energie vast beter kwijt kon. Gelukkig mocht hij vier jaar later toch ook op voetbal en dat doet hij nog steeds. Sport is een belangrijk deel van zijn leven.

Lourens:

“Ik haal energie uit de verbinding met mensen op onze sportschool. Ik overtuig mensen graag van het nut van sport. Het gaat niet alleen maar om een beetje bewegen: het is heel bewust omgaan met je lichaam. Ik leg graag uit hoe het lichaam werkt. Als ik een oefening voordoe, dan kan iemand denken: ‘Ah kijk, hij trekt aan een touw’, maar niets is minder waar. Als je die oefening doet en je armen verzuren bijvoorbeeld direct, dan doe je toch iets verkeerd.” 

Bewust met je lichaam bezig zijn 

“Ik leg daarom graag uit welke houding je moet aannemen om te voelen welke spiergroep je gebruikt. Dán ben je bewust met je lichaam bezig. Ik vind het mooi om mensen enthousiast te maken. Als iemand bij de intake zegt: “Ik ben niet echt een sporter, maar ik heb wel een doel”, dan is het voor mij de ultieme uitdaging om ook die mensen te enthousiasmeren.”

Scroll naar top