Dansen is de ultieme uitlaatklep’ 

Zet Marit Leijstra (1998) uit Wommels in een zaal vol met joelende kinderen en ze weet er wel raad mee: dansen! Alle remmen los en bewegen op muziek. Dat geeft energie én daarmee raak je energie kwijt. Bij Sportcentrum Akkermans brengt Marit jong en oud in beweging. Voor ze haar dansopleiding begon, deed ze jarenlang aan Winterguard; dansen met vlaggen. Die vlaggen heeft ze nu niet meer in haar hand, maar de dans blijft altijd onderdeel van haar leven. 

Marit: 

“Tijdens mijn opleiding Artiest Dans heb ik geleerd hoe belangrijk het is om je passie over te dragen op kinderen. We deden veel optredens, maar leerden ook lesgeven. Ik heb dat altijd zó leuk gevonden. Dansen is echt een lichamelijke uitlaatklep. Het is heel anders dan sporten, omdat je je vrij kunt bewegen, dat is fijn. Mentaal is het ook bevrijdend. Je hoeft niet na te denken, alleen maar lekker te bewegen.” 

’t Gaat om plezier!

“Ik krijg er energie van als ik kinderen zie bewegen en ze helemaal zien opgaan in een verhaal dat ik vertel bij de muziek. Het maakt niet of ze pasjes precies goed meedoen, ’t gaat om het plezier. In mijn vrije tijd sta ik zelf graag op m’n step en beweeg me door het Friese landschap. Ik geniet ervan om tussen de weilanden met een muziekje in m’n oren buiten te zijn. Ik train voor de Elfstedentocht, maar ’t is nu natuurlijk even afwachten wanneer dat weer heve sil.”

Scroll naar top