Lichaamsbewustzijn als poort naar zelfheling’ 

Marieke Vinckers ~Mika~ (1977) uit Britswert is het levende voorbeeld van de principes yin en yang. De ene keer zie je haar als een wilde dansen bij Ecstatic Dance. De andere keer zit ze stil op een yogamat in een langdurige houding. Stilte en beweging wisselen elkaar af, voortdurend. Als yogi is ze verbonden aan Sportcentrum Akkermans. Samen met haar man Martin Kuipers geeft ze ook Yin & Muziek, waarbij ze live muziek maken tijdens een yogasessie.

Marieke: 

“Yin is naar binnen gaan, yang naar buiten. Yin is ontvangen, yang is geven. Yin is stroming, yang is golven. In alles zit beweging en als ik die beweging verlangzaam, kom ik bij wat ik in mijn lichaam voel. Het lichaam heeft alle antwoorden, daarom is het goed met haar in gesprek te blijven en daar is stilte voor nodig.” 

Stilte creëert ruimte 

“Vanaf het moment dat ik leerde mediteren, zo rond 2000, kwam er ruimte in mijn leven. Het tikken van de klok raakte op de achtergrond en zonder tijd is alles simpelweg zo lang als het duurt. Dus; de tijd is aan mij. In 2013 deed ik een vierjarige Hatha Yoga opleiding in Groningen, later verdiepte ik mij in Yin Yoga. Yin heeft mij geleerd dat we zelf ons lichaam kunnen helen, puur door bewust te zijn van wat we voelen. Dacht ik in 2013 nog: ‘Ik doe dit voor mijzelf, ik zal nooit een yogaleraar worden’, weet ik nu hoe bijzonder mooi het is om mijn ervaringen door te geven en met anderen te delen.” 

Scroll naar top