‘Je hebt maar één machine, die moet je goed onderhouden’ 

Nieck van Eerde (1999) uit Mantgum is fitness-instructeur bij Sportcentrum Akkermans. Hier deelt hij wat hij zelf het liefste doet: fitnessen! Je kunt wel aan hem zien dat hij een tijdje aan powerliften heeft gedaan. Hij drukt op de bank zo 150 kilo de lucht in. Gewoon, omdat hij het leuk vindt. Datzelfde verwacht hij niet van de mensen die bij hem komen sporten, maar hij weet door zijn eigen ervaring als geen ander hoe het lichaam werkt. 

Nieck: 

“Ik vind Personal Training het mooist, dat iemand bij me komt met een specifieke vraag en dat die dan door de juiste training zijn of haar lichaam verbetert. Het is me duidelijk dat ik een mensen-mens ben. Ik vind het heerlijk om mensen bij hun gezondheid te helpen. Als iemand van 70 bij me komt met de wens beter trap te kunnen lopen en die vertelt me na een trainingstraject van vier weken dat hij al niet meer buiten adem is op de trap, dan juich ik!” 

Lachen is ook goed voor je gezondheid! 

“Mensen weten wat ze aan me hebben als instructeur: ik houd er wel van om iemand aan te moedigen. Drillen zou ik het net niet willen noemen, haha! Sporten gaat voor mij ook om plezier hebben met elkaar. Wat dat betreft is dit echt een fijne plek. Het is hier één grote sportfamilie. Je hebt maar één lichaam, dus die machine moet je goed onderhouden. We zijn daarom serieus met dat lichaam aan het werk, maar er mag vooral ook veel gelachen worden!” 

Scroll naar top