‘Haal het maximale uit jezelf, geef 100%!’ 

Topsport mist hij nog elke dag, maar wat is hij blij dat hij zelf nog altijd jonge judo-talenten kan begeleiden. Judoka Wytze de Jong (1989) uit Leeuwarden werd in 2010 onder begeleiding van Véronique Akkermans Nederlands Kampioen Judo bij de senioren. In het jaar dat zijn vader overleed gingen ze samen naar Rusland voor het Europees Kampioenschap Judo, daar werd hij 7e. Bij Sportcentrum Akkermans is hij ook fitness-instructeur, maar Wytze is voornamelijk actief bij de judo-groepen. Dat is waar zijn hart ligt: judo!

Wytze:  

“Dat Europees Kampioenschap is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt, ondanks dat ik een vrij rampzalig jaar achter de rug had. Véronique stond er altijd naast, dat was zo vertrouwd. Op m’n zesde stond ik al bij haar op de judomat. In 2019 ben ik zelf als coach met Demy Adely naar het Europees Kampioenschap judo geweest. Mocht ik het nog een keer meemaken, alleen dan naast de mat. Ze deed het fantastisch! Het mooiste aan mijn werk is dat ik het maximale uit jong talent mag halen.” 

Judo is A way of life

“Ik word echt heel blij van judoka’s die heel gemotiveerd zijn om het ver te schoppen. Een wedstrijdjudoka hoef je niet aan te sporen, die hoef je niet te corrigeren op gedrag, dat is het allermooiste. Ik houd ervan mensen aan te sporen het maximale uit hunzelf te halen, 100% te geven! Ook begeleid ik kleintjes. Ik vind het leuk om ze te motiveren. Vanaf vier jaar heb ik ze op de judomat staan – en ik heb een zwarte band examen gedaan met iemand van 50 jaar, die heeft het gehaald! Van jong tot oud: judo is simpelweg ‘a way of life’!” 

Scroll naar top